Mitä jos käännöksiä saisi kuin sähköä seinästä?

Käsi pystyyn – kuinka moni miettii, miksi käännösten teettäminen on niin työlästä? Niinpä. Edestakaisia sähköposteja, kuluneita viikkoja ja unohtuneita liitetiedostoja… Itseäni harmittaa aina koko käännösalan puolesta, kun kuulee tuskastelua siitä, miten monta työtuntia tilaajapäässä on jouduttu uhraamaan yksinkertaisen sopimustekstin tai muun perusjutun kääntämiseen.

Totta kai myös toisenlaisia kokemuksia on. Käännöstoimistot ovat vähän samanlaista luottamusbisnestä kuin vaikka asianajotoimistot. Kun hyvän löytää, niin sen kanssa homma sujuu ennakoitavasti ja tehokkaasti.

Hyvä käännöstoimistosuhde kuitenkin edellyttää, että käännettävää löytyy sen verran, että toimintatavat puolin ja toisin ehtii oppia. Näin ei aina etenkään pienemmissä firmoissa ole.

Juuri helppouden ja nopeuden vuoksi käännöstoimistomallin kilpailijaksi onkin noussut uudenlaisia helppokäyttöisiä verkkopalveluja. Verkon voima on ennen kaikkea sujuvuus: verkko toimii alustana, joka yhdistää kääntäjät ja käännösten tarvitsijat tehokkaammin kuin perinteinen tiedostojen siirtoon ja sähköposteihin perustuva malli.

Digitalisaatiota parhaimmillaan on, kun voidaan automatisoida manuaalisia sähköpostien lähettelyitä, liitetiedostojen tallenteluita tai raakatekstin copy-pastettamista lopulliseen käyttöyhteyteen. Virheet, turhautuminen ja ajan tuhlaus vähenevät valtavasti, kun tämän työn hoitaa intuitiivinen verkkopalvelu. Tehokkaan alustan ansiosta myöskään hinta ei nouse, vaan pienten käännöstöiden osalta jopa laskee!

Verkkopalvelun hyvä puoli nopeuden lisäksi on, että siihen voi rakentaa päälle fiksuja uusia lisäominaisuuksia. Esimerkiksi meillä Transfluentilla aineiston voi jättää webbilomakkeella ja sen saa käännettynä täsmälleen samassa formaatissa kuin jättikin – PowerPointit PowerPointteina, Word-dokkarit Word-dokkareina tai vaikka .xml-tiedoston .xml-tiedostona.

Kokeile tästä!