foobar

Jani Penttisen Facebook-kirjoitus

Perustajamme ja toimitusjohtajamme Jani Penttinen koki henkilökohtaisesti sosiaalisen median voiman!

15. tammikuuta hän kirjoitti seuraavasti henkilökohtaisella Facebook-sivullaan:

“21 vuotta sitten julkaisin omajulkaisuna ensimmäisen pelini, Utopos. Silloin ei ollut internetiä, ei verkkoa. Tein pelistä demo-version, kopioin sen disketille kaikille ystävilleni, ja pyysin heitä kopioimaan sen kaikille ystävilleen. Sitten odotin. Demo sisälsi viestin: ”Jos pidit tästä pelistä, lähetä 10 dollaria minulle käteisenä”, ja kotiosoitteeni.

Noin kuukauden kuluttua sain ensimmäisen maksun postissa. Sitten toisen. Seuraavien kahden vuoden ajan sain 4-5 kirjettä päivässä kaikkialta maailmasta, rahaa kymmenillä eri valuutoilla. Lähetin kullekin paluupostissa henkilökohtaisesti rekisteröidyn version koko pelistä. Rikkaaksi en tullut, mutta lukiolaiselle se oli mahtava kokemus.

Itse peli oli kokonaan kirjoitettu Motorola 68k -assembly-kielellä. Käyttämäni tekstieditori ei tukenut monia tiedostoja, joten koko peli oli yhdessä 700kb:n tiedostossa. Sanonpa vain, että nykyajan nuorilla on helppoa! Oi niitä aikoja!”

Hänen postinsa sai 143 “like”-napin painallusta alle 12 tunnissa, ja tarina poimittiin yhteen Suomen suurimmista verkkosivuista, eli City.fi! (Klikkaa tästähere Ikka O. Lavasin kirjoitukseen)

Kommenttiosiossa Jani kuvailee tarkemmin miten tämä peli oli hänen ensimmäinen kokemuksensa kielenkäännöksistä, ja paljastaa, että hänen ensimmäisen pelinsä ranskaksi kääntänyt henkilö toimii nyt Transfluentilla kääntäjänä!
Janin peli Utopos sai 9.5/10 Atari Maniassa!

Mahtavaa!