foobar

Kiinalainen uusi vuosi 2014: Mitä hevonen sanoo?

Kuten monet jo tietävät, kiinalainen uusi vuosi on 31. tammikuutast.

Kiinalaiset kuukaudet seuraavat kuukalenteria, jonka jokainen kuukausi alkaa pimeimpänä päivänä. Juhlinta alkaa uuden vuoden ensimmäisenä päivänä ja kestää 15 päivää. Kiinassa monet ottavat pitkän loman töistä valmistautuakseen juhlaan.

Kiinalaista uutta vuotta juhlitaan kaikkialla maailmassa. Esimerkiksi San Franciscossa kiinalaista uutta vuotta juhlitaan Lounaisalueen kiinalaisen uuden vuoden juhlaparaatilla kiinalaisessa kaupunginosassa eli China Townissa. Tästä San Franciscon paraatista on tullut Aasian kulttuurien suurin juhlatapahtuma Aasian ulkopuolella.

Tällä hetkellä Kiinassa leviää suosittu meemi, jossa on hevonen ja jotakin ratsastamassa sen selässä. Mitä tämä tarkoittaa? Kiinassa on sanonta “tehdä jotakin välittömästi”. He käyttävät merkkejä, jotka kirjaimellisesti tarkoittavat “hevosen päällä”, joten kiinalaiset voivat laittaa ihan mitä vain hevosen päälle ja tämä esittää, että he saavat sen välittömästi. Esimerkiksi Audi teki Kiinassa mainoksen, jossa Audi on hevosen päällä, ja asiakkaita kehotettiin “ostamaan Audi välittömästi!”

Tässä on Transfluentin versio Ma Shangista! (Saada jokin käännettyä välittömästi!)

tf-horse

Tunnetko ihmisiä, jotka puhuvat kiinaa tai juhlivat kiinalaista uutta vuotta?

Näin sanot “Hyvää uutta vuotta!” kiinaksi.

新年快乐: xin nian kuai le!