foobar

Breaking News: Transfluent siirtyy media-alalle!

Näin on, ja niin pitäisi kaikkien muidenkin firmojen tehdä. Tai oikeastaan kaikki ovatkin siellä jo. Kaikki firmat kilpailevat tänä päivänä media-alalla.

Tämä oli asia jonka opin noin kuukausi sitten, kun Toimitusjohtajamme Jani jakoi Nordic Business Forumin hedelmiä eteenpäin. Samaan hengenvetoon hän lisäsi, että “tästä eteenpäin Transfluent alkaa keskittyä vahvemmin blogin kirjoittamiseen”, sillä tämä nyt vain on se tämän päivän markkinointimetodi, jolla näkyvyyttä voi kasvattaa kovassa informaatiokilvassa.

Tämä sai minut pohtimaan, että mikä siis on tämä “tämän päivän markkinointimetodi”, jolla näkyvyyttä voi kasvattaa ja miten niin kaikki firmat ovat tänä päivänä media-alalla. Kyse on tietenkin sisältömarkkinoinnista (engl. Content marketing).

Digitalisoituneessa maailmassa markkinoinniksi ei enää riitä perinteinen mainonta, jossa firma ostaa näkyvyyttä sopivilta medioilta, sillä nykyajan kuluttajilla on valta valita mitä sisältöä tulevat näkemään ja mitä suodattavat pois. Enkä puhu nyt vain kanavan vaihtamisesta mainoskatkon aikana, vaan vapaudesta valita mitä sisältöä minun Facebook- tai Twitterfeedini sisältää tai mitä ohjelmia ja sarjoja Netflix juuri minulle suosittelee. Uudet mediat (engl. New media) mahdollistavat sen, että kuluttajat saavat valita mitä sisältöä kuluttavat ja mikä puolestaan on roskaa. Mikäli Hesari ei minua kiinnosta, voin aivan hyvin klikata “piilota kaikki Helsingin Sanomien julkaisut” somefeedistäni. Ja itse asiassa ei minun edes tarvitse, sillä automaattiset algoritmit tekevät sen puolestani. Minä vain käytän internetiä normaaliin tapaan: klikkaan niitä asioita, jotka minua kiinnostavat ja jätän klikkaamatta niitä, jotka eivät kiinnosta, ja algoritmit hoitavat lopun.

Koska tilanne on tällainen, nousee itse sisältö kaikista tärkeimmäksi tekijäksi kohdeyleisön tavoittamiseksi. Firmat saavat näkyvyyttä aidosti kiinnostavan sisällön, ei mainosten, ansiosta, ja juuri tämä tekee kaikista firmoista media-alan toimijoita. Kuten James O’Brienkin toteaa, “Instead of the commercial, be the show.” Tämän takia Transfluentkin “siirtyy” (tai siis on jo) media-alalle. Ja kyllä, tämäkin blogi oli juuri sitä itseään: sisältömarkkinointia sinun mielesi valloittamiseksi. Onko se sitten hyvää ja mielekästä sisältöä, siitä päätät sinä.