Presidentti Trump twiittaa espanjaksi suomalaisvoimin: @DJT_ES

Esittelyssä @DJT_ES, espanjankielinen kopio Donald Trumpin Twitter-tilistä @realDonaldTrump!

Viisi vuotta sitten, kun USA:n presidentti Obama kampanjoi päästäkseen toiselle kaudelle, meille tarjoutui mahtava tilaisuus päästä kääntämään Obaman twiittejä englannista espanjaksi. Transfluentin avulla jokainen Obaman tweetti siirtyi suoraan käännettäväksi ja ilmestyi espanjankielisenä jakoon viiden minuutin sisällä.

Twitter ei silloin ollut vielä niin suosittu kuin nykyään, mutta Obaman espanjankielinen Twitter-tili nousi kuitenkin nopeasti suosituksi. USA:n espanjankielinen väestö oli lopulta ratkaisevassa asemassa kun Obama voitti vaalit, joten voisi sanoa että Twitter-viestinnän kääntäminen oli varsin hyvä idea!

Vuorossa Trump

Presidentti Trump on ottanut Twitterin pääasialliseksi kommunikointivälineekseen. Meillä, eli Transfluentilla, on käytössä valtava määrä kääntäjiä, ja jo valmiiksi tarvittava teknologia lähes reaaliaikaiseen Twitter-feedin kääntämiseen. Päätimme siis, että päivän hyvänä työnä tarjoamme Trumpin Twitter-tilin espanjaksi, jotta koko USA:n ja Meksikon latinoväestö pääsee presidentin kirjoittelusta nauttimaan, tai sitä kauhistelemaan.

Nyt alkuun teemme tämän vain espanjaksi, mutta mikäli Trump onnistuu saamaan isompaa konfliktia aikaan vaikka Kiinan tai Iranin kanssa, pystymme nopeasti laajentamaan valikoimaa myös kiinaksi ja farsiksi.

Kannattaa muuten huomioida, että vaikka Twitteristä kyllä löytyy konekäännös sisäänrakennettuna, harvempi seuraa ketään Twitterissä ellei osaa tämän kieltä. Konekäännös ei myöskään ole erityisen hyvä, sillä tweettejä on tosi vaikea kääntää koneellisesti. Transfluentin käännökset sen sijaan ovat lähellä täydellisyyttä, mikä tietenkin on tärkeää jotta saamme viestin välitettyä tarkasti.

Espanjankielinen Twitter-tili on @DJT_ES ja sinne siis välitetään @realDonaldTrump ja @POTUS –tilien kaikki uudet twiitit käännettynä espanjaksi.

Jos haluat auttaa, pyytäisin että seuraat tätä tiliä Twitterissä, ja re-twiittaat sen tekemiä twiittejä. Tästä saa myös vinkata tutuille median edustajille!

Lupauksemme

  • Lupaamme tehdä puolueettomia, tarkkoja käännöksiä
  • Emme lisää emmekä poista mitään. @DJT_ES on suora kopio alkuperäisistä kanavista, käännettynä espanjaksi.
  • Teemme tämän pro bono –pohjalta. Tämän taustalla ei ole mitään poliittista puoluetta eikä minkään valtion edustajia.

 

Transfluent

Transfluent on ammattikäännöstoimisto joka keskittyy erityisesti yritysviestinnän kääntämiseen. Käännämme kaikkea sisältöä, sähköposteista sopimuspapereihin, ja webbisivuista mobiiliapplikaatioihin. Asiakkainamme on useita Suomen ja maailman suurimpia yrityksiä, mutta myös monia innovatiivisia startupeja.

Transfluentin käännöspalvelu on saatavilla kellon ympäri osoitteessa www.transfluent.com/translate/. Tästä on iloa esim. Toimittajille jotka tekevät juttuja USA:n poliittisesta tilanteesta!

Other languages

Read this post in other languages:

English

Spanish – Español