Transfluent juhlistaa kansainvälistä kääntäjienpäivää!

“Without translation, I would be limited to the borders of my own country. The translator is my most important ally. He introduces me to the world. “

-Italo Calvino

Vuodesta 1991 kansainvälinen kääntäjien järjestö FIT on ajanut juhlapäivää maailman kääntäjäyhteisölle. Järjestö katsoo tärkeäksi edistää kääntäjän ammattia tänä globaalina aikana, jona kansainvälinen kanssakäyminen on yhä tärkeämpää.

FIT:n mukaan kielen kääntäminen on haastavempi kokonaisuus, kun pelkkä sanojen kääntäminen kielestä toiseen, ja vain ammattitaitoiset ihmiskääntäjät pystyvät lokalisoimaan sanojen merkitykset ottaen huomioon niiden kulttuuriset vivahteet ja painotukset. FIT toteaa, että vaikka maailma tänään on verkottuneempi kuin koskaan, ammattitaitoinen kääntäminen auttaa sekä ylläpitämään paikallisia kulttuureja että edistää kulttuurien välistä vuorovaikutusta.

Onneksi FIT:n työ ei ole kaikunut kuuroille korville: vuoden 2017 toukokuussa Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokous hyväksyi vetoomuksen julistaa syyskuun 30. kansainväliseksi kääntäjienpäiväksi.

Transfluent ottaa osaa loistavaan päätökseen julkaisemalla juhlaviikon ajan voimassa olevan tarjouskoodin. Liittämällä tilaukseensa oheisen tarjouskoodin, kuka tahansa saa tilauksestaan 7%:n alennuksen. Koodi tulee syöttää sille varattuun kenttään ennen tilauksen tekoa. Koodi on voimassa välillä 30.9.-7.10 ja sen käyttö on rajoitettu yhteen käyttäjää kohden.

 

Tarjouskoodi on: HappyTranslationDay7

 

Transfluentin tiimi toivottaa kaikille erinomaista kansainvälistä kääntäjienpäivää!